Sunday, June 17, 2007

Ola & Stella på äventyr

Sååå...
I förrgår gick vi på klubb.
Betty Page Clinic hade en jättefin lokal, jättedålig musik och fuuuuula besökare.
Eller det var inte det att de var fula, men de hade så fula kläder och fula kominationer att de blev fula. Men det var hemskt intressant. Sen skulle vi ta oss hem. Efter lite om och men hittade vi rätt busshållplats. Ett jättetrevligt par från Californien hjälpte oss, de vskulle också till Kings Cross och hittade ungefär lika bra som vi. Sen kom busse, vi hoppade på och efter fel instruktioner hoppade vi av försent. Därefter toog vi taxi tillsammans med paret.
Inte bästa kvällen kanske, men den var inte dålig nånstans.

Igår sov vi jättelänge, tror inte vi gick upp förrän vid ett. Men det får has i åtanke att det har varit en intensiv vecka med många nya intryck, väckarklocka varje morgon och sena kvällar.
Det första som hände var att vi upptäckte att vi inte hade el.
Så här är det: I London har man gas-key och electricity-key. Dessa fyller man i närsta butik på med pengar, sen går man hem, stoppar in dem i respektive "nyckelhål" (gasnyckeln ser ut som ett vanligt kontokort), trycker ok och får veta att betalningen har accepterats och att man nu har £10 (eller vad man nu fyllt på med) på kontot.
Igår skulle vi fylla på elnyckeln, vilket inte funkade. Vi bestämde oss för att ringa Paul det första vi gjorde på morgonen, men då var det redan för sent.
Men Paul kom, fixade påfyllningen utan problem men när Ola sen gick ner för att fylla på lite till och betala tillbaka till Paul så funkade det inte igen.
Men till slut ordnade det sig och vi drog till IKEA.

Åh, IKEA, IKEA, du är i mitt hjärta!

Tog en stund att ta sig dit, men det gick. Väl där införskaffa vi madrass och två diskborstar och lite andra grejer, kniv, en pall, lite krokar och stuff. Dessutom hade de svensk mat vi utgången, så vi köpte prästost också. De hade en jättekonstig vodkaflaska med en älpå som jag aldrig sett förut. Sen utnyttjade vi IKEAs fantastiska hemkörningstjänst. För £35 fick vi skjuts ända fram till dörren.
Ola ägnade resten av kvällen åt att skriva, jag gjorde en omelett, detförsta jag lagat här och sen gick vi och la oss oh sängen var MJUK! Lycka!

No comments: