Tuesday, July 3, 2007

Bomber bomber bomber

Nu har jag just varit och mött Ola vid tunnelbanan med paraply. Det är en femminuters promenad. Max. När vi kom tillbaka så var det massa folk som stod och tittade mot korsningen vid Medetirano. Mitt i korsningen stod en polis och dirigerade om trafiken. Först tänkte vi att det kan ha varit ett blixtnedslag eftersom det för en liten stund sen var ett fruktansvärt åskväder. Det var det inte. Det var en övergiven bil.
Thames Link nedgången är avstängd, vi vet inte varför. Men man kan fortfarande gå ut från den, så det är nog inte så farligt. Tidigare idag sprängde de en väska på Hammersmiths station som de var osäkra på. Hela terminal 4 på Heathrow var avstängd, men nu är den öppnad igen.

Det som är mest skrämmande i det hela är inte bomberna i sig, utan såna saker som kommer efteråt. Redan nu så ropar de ut i tunnelbanehögtalarna att man aldrig ska lämna sina saker, raportera övergivna väskor och misstänktsamt beteende till personal eller polis och att övergivet bagage kan omhändertas och förstöras utan förvarning.
Det är inte lite dystopi över det. Det får mig att tänka på alla militärstyrda sience fictionsamhällen man sett på film eller läst om.
Hjälp polisen att bevaka din nästa, för din egen säkerhet.

1 comment:

BÅB said...

Hur går det med jobbsökeriet? Blev det nå´t hos Topshop?