Tuesday, March 2, 2010

Utvandrarna

Jag VEEET! Förlåt! Jag borde ha skrivit tidigare!
Den första veckan hade jag kunnat ursäkta mig med att det varit hemskt mycket att göra, men det håller inte längre.

Det var galet mycket en första veckan. När vi landat och checkat in tog vi oss till ThoughtWorks kontor, mest för att säga att vi är här nu. Sen drog vi vidare och fixade el och sen åkte vi tillbaka till kontoret och hängde. Ola hade någon idé om att vi skulle till IKEA också, men till min stora lättnad blev det inte av. Jag hade ont i benen hela dagen efter flygresan, kändes ungefär som växtvärk. Efter att ha ätit god mexikansk mat och hällt i oss några margarithas somnade jag också. Men bra för en halvtimme, sen vaknade jag, hade ont så att jag inte visste vad jag skulle ta mig till, knävecken och området runt omkring var alldeles varmt och både jag och Ola blev oroliga inför morgondagen. 2 ipren senare lyckades jag somna om och som tur var gjorde det inte ont alls när jag vaknade.
Onsdag morgon, kl 9 satt vi i lobbyn, nervöst förväntansfulla. En liten stund senare skrev vi på kontraktet och fick nycklarna. Halv 10 plockade Jackie (som jobbar på TW och är vår räddare i nöden) upp oss och körde ut oss till IKEA. Det tog ungefär en timme och vi var hemskt glada att vi inte behövt ta taxi eller kollektivtrafiken (vilket skulle ta ca 2h) . Vår shopping på IKEA resulterade i 2 fullpackade vanliga kundvagnar, 2 fullpackade tag-själv- lagervagnar samt en del grejer från det stora lagret som man inte plockar själv på, bland annat madrass och soffa.
Sen åkte vi hem och kom innanför dörren ett par minuter efter 2. Mellan 2 och 5 skulle internetinstallatören komma och givetvis blev vi den sista lägenheten i huset som han besökte, så han kom in fem i 5. Med 5 stycken digitalboxar som vi inte alls beställt. Det var fel order, fel namn och fel telefonnummer. Det enda som stämde var lägenhetsnumret.
Så det var 3 förlorade timmar.
Mellan 5 och 9 skulle IKEA komma. Eftersom vi handlat för så vansinnigt mycket hade vi hoppat över att betala 50 dollar extra för att få en mer exakt leveranstid.
Då vi inte skaffat telefoner än hade vi gett IKEA numret till kontoret i byggnaden. Vi hade hoppats på att kunna skypa efter att internetkillen varit här, nu fick Ola istället med jämna mellanrum gå ner till kontoret för uppdateringar. Själv drog jag min kappa över mig och somnade i en av våra garderober.
Kontoret berättade för oss att egentligen så stänger lastkajen vid 6, men det var okej att IKEA kom senare. Så mycket information gav de inte till IKEA när de ringde. Till dem sa de bara att lastkajen stängde vid 6. Så IKEA försökte självklart inte leverera efter den tidpunkten. Men de fick inte vi veta förrän halv 9. Då var både Ola och jag helt slut, jag hade ont i ryggen efter att ha suttit på golvet och bara väntat i över sex timmar. Det blev närmsta resturangen från hotellet innan vi stupade i säng. Det bästa var väl att eftersom vi inte varit tillgängliga för leverans så fick vi böta 59 dollar till IKEA...
På torsdagen väntade vi på internet igen. Tillsammans först, sen sprang Ola iväg på möte. Internet kom som det skulle, det gjorde däremot inte IKEA. Vår lastkaj ligger i källaren och där går inte IKEAs stora lastbilar in. Killen med den lilla lastbilen var ledig och de kunde inte ordna det på något sätt. Så jag sov lite till i vår garderob, medan Ola satt på kontoret. Sen gik vi för att fixa bankkonto åt honom. Vårt bankkontor ligger typ 10 minuters promenad hemifrån och vi fick en supertrevlig bankman. Eftersom jag varken hade social security number eller räkningar som visar att jag bor här så fick jag inget bankkonto. TW hade självklart ordnat med papper och intyg åt Ola. Efter det gav vi oss av för att fixa telefon åt mig. Jag fick en fin lila som är kromad på baksidan och funkar utmärkt som spegel! Sen gick vi vidare till Apple Store och skaffade en laptop åt mig. Medan vi väntade på assistans stod jag och kollade CuteOverload och när tjejen som skulle hjälpa oss kom fram blev hon lycklig över att jag också gillade CO. Så vi pratade hundvalpar och kattungar och bondade rätt rejält. Ola var mest stressad, för han hade ett till möte senare. Huuuuursomhelst. Emily var fin, jag tyckte om henne och letade ett par veckor senare reda på henne på FaceBook. Och YAY, hon gillar burleska grejer!

IKEA kom till slut, fredag morgon.
Så vi checkade ut från hotellet och hängde i en halv evighet på social security kontoret, sen åkte vi till ett par ställen för att kolla lampor, vilket vi helt glömt att göra på IKEA. Därefter åkte vi till en butik som specialiserat sig på vin och sprit. Där hittade vi en amerikanska som talade svenska eftersom hon studerat i Köpenhamn. Sen var det lite IKEAparty, fixade säng och en bit av soffan så vi slapp sitta på golvet. På kvällen var det fest på TW eftersom Roy Singhams (TWs grundare) mamma skulle sluta. Vi stannade inte särskilt länge utan gick hem och drack fuskchampagne för att fira att vi skulle sova första natten i vår egna lägenhet.


Nu orkar jag inte skriva mer.

No comments: